teisipäev, 23. oktoober 2012

Televisiooni ja soouurija Amanda Lotzi loeng maskuliinsusest telesarjades

Kutse
Homme, 24. oktoobril kell 16 peab Michigani Ülikooli dotsent Amanda Lotz Tallinna Ülikoolis avaliku loengu kaasaegsestmaskuliinsusest tuntud telesarjades.
Loeng toimub TLÜ Mare majas auditooriumis M218.
 Loeng on ingliskeelne, kõik huvilised on oodatud!
Amanda Lotz on ka 25. oktoobril KUMUs toimuva meediakonverentsi "Ekraanilt ekraanile" üks peaesinejaid.

Krista Must
Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht
640 9215, 56 285 557
krista.must@tlu.ee
www.tlu.ee
* * *

Televisiooni ja soouurija Amanda Lotz peab avaliku loengu kaasaegsest maskuliinsusest tuntud telesarjades

LotzTelevisiooni ja soorolle uuriv Michigani Ülikooli dotsent (Associate Professor) Amanda Lotz annab lähiajal välja maskuliinsusest meedias kirjutava raamatu "Cable Guys: Television and American
Masculinities in the 21st Century".

Oma uues raamatus käsitleb Amanda Lotz kaasaegset maskuliinsust läbi sarjade Breaking Bad, Rescue Me, Hung, The Shield, Sons of Anarchy, Entourage, Dexter, Men of a Certain Age ja Nip/Tuck peakangelaste ning nende lugude. Sarjad jõudsid vaatajate ette 21. sajandi esimesel kümnendil ning muutsid varasemaid jutustamise standardeid, koondades kogu narratiivi ümber meestegelaste elu ning kujutades peakangelasi koos kõigi puudustega. Lotz kirjeldab nähtuse sotsiaal-ajaloolisi ja tööstuslikke tagamaid, mis selliseid karaktereid toodab, ning analüüsib, kuidas antud seriaalide soopoliitika viitab meeste teise-laine-järgsetele heitlustele feministlike ja patriarhaalsete maskuliinsuste vahel.

Amanda Lotzi loeng Tallinna Ülikoolis toimub osana Studia Generalia sarjast, mis pakub kõigile huvilistele võimaluse saada osa Eesti ja maailma õppejõudude ja teadlaste avalikest loengutest.

Studia Generalia toimub üks kuni kaks korda kuus - Tallinna Ülikooli professorite ja teadlastega vaheldumisi astuvad kuulajate ette rahvusvaheliselt tuntud oma ala asjatundjad. Üliõpilastel on loengusarja läbimisel võimalik teenida 1 ainepunkt.

Lisainfo: www.tlu.ee/studiageneralia

Lugupidamisega
Krista Must
Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht
640 9215, 56 285 557
krista.must@tlu.ee
www.tlu.ee

Kommentaare ei ole: