teisipäev, 28. september 2010

Tänavuse HEA SÕNA auhinna laureaat on Rahvusringhäälingu uudisteankur Margus Saar

Eesti Naistoimetajad
Pressiteade

29. septembril 2010

Tänavuse HEA SÕNA auhinna laureaat on Rahvusringhäälingu uudisteankur Margus Saar.

Auhind antakse üle laupäeval, 2. oktoobril kell 12 Eesti Naistoimetajate meediapäeval „Kära meedia pärast III“ hotellis Park Inn Central Tallinn, Narva mnt. 7C.

HEA SÕNA auhinnaga tunnustab Eesti Naistoimetajate ühendus Eestis silmapaistnud ajakirjanikku, kelle looming kannab positiivseid humanistlikke väärtusi vastukaaluks ühiskonnas levinud ärapanemisele, kõmuhimule ja pelgalt meelelahutamisele. Hea sõna lisab ellu paremaid tundeid, mõtteid ja tegusid. Naistoimetajad tunnustavad Hea Sõna auhinna saajat ajakirjanikust kunstniku Aita Nurga ainulaadse maaliga.

Margus Saar on sündinud 20. aprillil 1966 Tallinnas. Õppis Tallinna 8. keskkoolis (Sõle gümnaasium) ja lõpetas TPI (TTÜ) tööstuse juhtimise ja planeerimise erialal. Töötanud linnavalitsuses, kinnisvarafirmas, Delfis ja MicroLinkis.
Teletööd alustas 1990. aastal diktorina. Aastast 2003 Aktuaalse Kaamera uudisteankur. On teinud laste-, majandus-, sotsiaal- ja meelelahutussaateid, kommenteerinud laulupidusid jt suurüritusi, juhtinud ja toimetanud raadiosaateid. Lisaks uudisteankrule on ka lastesaadete toimetuse juhi kt.
Paljude televaatajate südameisse on Margus Saar läinud tundlikkust ja sotsiaalset närvi nõudva heategevusprogrammi Jõulutunnel saatejuhi ja produtsendina, aidates kaasa miljonite kroonide kogumisele abivajajate toetuseks. Viimase, kümnenda Jõulutunneliga saadi naiste varjupaikade ja nõuandetelefoni heaks üle 1,5 miljoni krooni annetusi. "Vaatamata viletsale majandusaastale ja pealtnäha ebatavalisele teemale oli televaatajate toetus kummardusväärselt suur. Heategevuspäev kujunes senistest kõige kõnekamaks ja pakkus vaatajaile järelemõtlemist veel pikaks ajaks," ütles Margus Saar.

Televaataja: „Margus Saar on Eesti meedia parimaid saatejuhte. Asjalik ja pädev. Küsimusi esitades resoluutne, kuid mitte torkiv. Rõõmsameelne. Suudab olla huvitav labasust ja magedat-õelat nalja serveerimata. Üliprofessionaalne. Isiksus.“

Telekolleeg: „Alati heatujuline ja naerusuine, vajadusel asjalik ja konkreetne, samas tähelepanelik ja hooliv. Seisab hea sõnaga ka kolleegide eest.“

Margus Saar: „Televisioonitöö on töö nagu iga teinegi, aga see võimaldab jutustada lugusid. Ja mulle on meeldinud inimestega kohtuda. Näed Eestit ja satud kohtadesse, kuhu muidu viiakse raha eest. Saad teha asju, mille kohta teised peavad lugema lehest või vaatama telekast.“

Hea Sõna auhinda antakse välja neljandat korda. Varem on selle pälvinud ajakirjanikud Margit Kilumets, Madis Jürgen ja Hille Karm.

Täiendav info: Merike Viilup, tel 50 45400, e-post: merike.viilup@estmedia.ee

MTÜ Eesti Naistoimetajad eesmärgiks on aidata kaasa inimväärse ja demokraatliku ühiskonna kujundamisele, pidades oluliseks võrdseid võimalusi ning võrdõiguslikkust eneseteostusel, väärtustada ajakirjanduskultuuri, edendada loometegevust, enesetäiendamist ja koostööd, rääkida kaasa ajakirjanduslikku loometegevust puudutava õigusruumi kujundamises.