teisipäev, 10. oktoober 2017

Eesti Kultuuri Koja aastakonverents „Kultuur ja keskkond“


Konverents toimub 3.-4. novembril Rakveres, Rakvere Teatri, Rakvere Targa Maja ning Kultuurimaja ruumides ja käsitlusele tulevad teemad, kus vaadeldakse kultuuri ja keskkonna suhestumist, ühelt poolt inimese ja looduse, teiselt poolt inimese ja inimese (vaimse keskkonna) sfäärides.  

Konverentsiga soovivad korraldajad heita valgust inimese ja tema keskkonna suhetele ning nende kujunemisele oma otsuste ning valikute kaudu.

Esinema ettekannetega ning paneeldiskussioonidesse on palutud: Rein Einasto, Fred Jüssi, Ahto Kaasik, Kaido Kama, Kalevi Kull, Tiiu Kuurme, Jaak-Adam Looveer, Aleksei Lotman, Maarja Lõhmus, Imbi Paju, Andres Põder, Anu Raud, Rea Raus, Tarmo Soomere, Mark Soosaar, Rene Tammist, Annely Tank, Toomas Trapido, Ivar Tröner, Mattias Turovski, Kaupo Vipp, Meelis Voolmaa jt. Moderaatoriteks oleme kutsunud teiste seas Toomas Kiho ja Urmas Vaino.

Konvererentsi esimese päeva õhtul antakse välja Eesti Kultuuri Koja ja Kultuuriministeeriumi auhind Kultuuri Tegu 2017.
Kandidaatide saab esitada 18. oktoobrini.

Konverentsi kava EKK veebileheküljel , kus on avatud ka registreerimisvorm.


MTÜ Eesti Kultuuri Koda on erinevaid loomingulisi praktikaid ühendav avaliku arutelu platvorm. Eesti Kultuuri Koda korraldab konverentse viiendat korda, kuhu on oodatud terve Eesti laiem kultuuriavalikkus. Keskendutakse kindlale, ühiskondlikult aktuaalsele ning Eesti kultuuriavalikkust kõnetavale teemale.

Kultuuri Koda tänab konverentsi häid toetajad ja koostööpartnereid:
Rakvere Linnavalitsus, Kultuuriministeerium, AS Eesti Meedia, Rakvere Teater, Rakvere Kultuurimaja, Swedbank, Eesti Kultuurkapital, Keskkonnaministeerium, Pihlaka Kondiitriäri, My City Hotel jt.


Lisainfo: Sandra Vellevoog, EKK tegevjuht,