reede, 17. veebruar 2012

Riigikogu liikmed ja meediaväljaanded saavad kingiks soouuringute õpiku

PRESSITEADE
Avatud Eesti Fond
17.02.2012

Esmaspäeval 20. veebruaril, rahvusvahelisel sotsiaalse õigluse päeval kingib Avatud Eesti Fond kõigile Riigikogu 101-le liikmele Eesti esimese soouuringute õpiku.
Üritus toimub kell 14.30 Riigikogu II korruse Kunstisaalis.

Sügisel ilmunud ning 2011. aastal parima kõrgkooliõpiku nominendiks esitatud teos toob kokku eesti juhtivaid soouurijaid ja noored humanitaar- ning sotsiaalteadlased. Artiklid mitte ainult ei tutvusta maailmas levinud soolise analüüsi lähenemisi, vaid rikastavad neid Eesti ühiskonna põhjal tehtud uurimuste ja näidetega, kõnetades nii just siinset tegelikkust. Õpikus analüüsitakse Eesti näitel läbi sooprisma Eesti poliitikat, meediamaastikku, haridussüsteemi, aga ka teoloogiat, kunsti ja kirjandust kuni ökofeminismini välja.

"Kuigi tegemist ei ole soolise võrdõiguslikkuse õpikuga, tahame Vabariigi aastapäeva eel ning sotsiaalse õigluse päeval juhtida tähelepanu soolisele palgalõhele, naiste esindatusele poliitikas ja ettevõtluses ning naisekuvandi loomisele meedias," ütles Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam. "Soovime rohkem avalikku ja sisulist arutelu ning ärgitame rahvaesindajaid neil teemadel agaramalt sõna võtma ja vajalikke samme astuma," lisas ta.

Õpikud annavad üle ja sõna võtavad AEFi juhataja Mall Hellam, AEFi nõukogu liige ja kommunikatsiooniekspert Raul Rebane ning Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

Lisaks Riigikogu liikmetele saadab Avatud Eesti Fond õpikud kingituseks kõigile Eesti suurematele meediaväljaannetele, pere- ja naisteajakirjadele ning -portaalidele.
Ajakirjanikud on oodatud üritust kajastama! NB! Riigikokku on kaasa vaja võtta isikuttõendav dokument.

Lisainfo:Mari Kodres
Avatud Eesti Fondi meediajuht
mailto:mari@oef.org.ee,%20tel.%2056454598
http://www.oef.org.ee/