laupäev, 24. jaanuar 2015

Teel kaasava ja eelarvamustevaba töökeskkonna poole



Eesti mitmekesisuse kokkulepe, Tallinna Tehnkiülikool, Eesti Inimõiguste Keskus ja Suurbritannia Suursaatkond Eestis korraldavad 3. märtsil konverentsi eelarvamuste, mitmekesisuse ja eduka organisatsiooni seoste teemal.

Töökeskkonna loomine, kus kõiki inimesi koheldakse austuse ja väärikusega, puudutab meist igaüht. Töötajat väärtustavas organisatsioonis mõistetakse, et oleme inimestena erinevad: erinevatest põlvkondadest, rahvustest, meil on erinev töökogemus, usutunnistus ning mõned meist tulevad hommikul tööle jalgrattaga, teised ratastoolis. Selleks aga, et saavutada erinevusi ja mitmekesisust austav töökeskkond, on oluline aktiivselt tegeleda eelarvamuste ja stereotüüpide mõjuga organisatsiooni erinevatele valdkondadele nagu näiteks värbamine, edutamine ja muud igapäevapraktikad.  Kuigi mitmekesise ja erisusi hindava töökeskkonna saavutamine võib olla keeruline, on arvukad uuringud tõestanud, et mitmekesine ja eelarvamustevaba ettevõte on majanduslikult edukas. Avaliku sektori organisatsioonide puhul aitab mitmekesisus luua aga paremaid strateegiaid ja tõstab organisatsiooni võimet pakkuda kvaliteetseid avalikke teenuseid. Kõigest sellest ja paljust muust me konverentsil räägimegi.
Registreeri konverentsil osalema siin. Registreerimine on avatud kuni kohtade täitumiseni.
KONVERENTSI PROGRAMM:
9.30 – 10.00 Osalejate registreerimine ja suupisted
10.00 – 10.40 Tervituskõned
     Kari Käsper, „Erinevus rikastab“ kampaania projektijuht, Tallinna Tehnikaülikool
     Christopher Holtby OBE, Suurbritannia suursaadik Eestis
     Helmen Kütt, Sotsiaalkaitse minister (kinnitamisel)
10.40-12.00 Professor Binna Kandola OBE ettekanne eelarvamuste ja eduka organisatsiooni seoste teemal
Mitmekesisuse ja organisatsioonide arengu ekspert professor Binna Kandola on äripsühholoog.  Tema peamiseks uurimisvaldkonnaks on eelarvamuste mõju ettevõtetele ja organisatsioonidele. Kandola mitmed raamatud (The Value of Difference: Eliminating bias in organisationsThe Invention of Difference: The story of gender bias at work) on pälvinud laialdast rahvusvahelist tähelepanu ja tunnustust.
12.00-13.00 Lõuna
13.00-13.45 Hispaania kogemus mitmekesisuse ja kaasamisinitsiatiivide arendamisel. Raquel Santamaria, Hispaania mitmekesisuse kokkuleppe tegevdirektor
13.45-15.00 Arutelu: kuidas saavad organisatsioonid eelarvamusi oma töökeskkonnas vähendada? Mis roll on selles mitmekesisuse juhtimisel? Kuidas rakendada tänasel konverentsil saadud teadmisi oma organisatsioonides ja ettevõtetes?
     Kadri Aguraiuja, Kaubamaja osakonnajuhataja
     Juta Saarevet, Sotsiaalkindlustusameti peadirektor
     Binna Kandola OBE, Pearn Kandola kaasasutaja ja vanempartner
     Raquel Santamaria, Hispaania mitmekesisuse kokkuleppe tegevdirektor
15.00 Lõppsõna
 Lisainfo:
Kelly Grossthal
Eesti mitmekesisuse kokkulepe
kelly.grossthal@ttu.ee
tel. 54501610