reede, 20. mai 2016

Mondo kuulutab välja stipendiumikonkursi ajakirjaniketandemile

MTÜ Mondo avas täna stipendiumikonkursi ajakirjaniketandemile, et kajastada arengukoostööd ning arenguteemasid. Kandideerima oodatakse ühest fotograafist ning ühest kirjutavast ajakirjanikust koosnevaid tandemeid. Stipendiumi suurus on kuni 5000 eurot ning see on eelkõige mõeldud reisikulude katmiseks.

Alates tänasest, 20. maist, on avatud MTÜ Mondo stipendiumikonkurss arengukoostöö ning arenguteemade kajastamiseks. Stipendium on mõeldud kahe ajakirjaniku (kirjutav ajakirjanik ning fotograaf) reisikulude katmiseks riiki, kus olles või kust naasedes avaldab ajakirjaniketandem paberväljaannetes ja/või online-keskkondades vähemalt kaheksa erinevat artiklit, fotoreportaaži või multimeediareportaaži, mis kajastavad arengukoostööd, kestlike arengu eesmärke või muid globaalseid teemasid.

Stipendiumile kandideerima oodatakse eelkõige välispoliitikast ning arengukoostööst ka varem kirjutanud ajakirjanikke, kuid tugeva motivatsiooni korral on võimalik stipendium pälvida ka muudele teemadele keskendunutel. Stipendiumile kandideerimiseks on vajalik esitada järgnevad dokumendid:
  • Ajakirjaniku ning fotograafi CVd
  • Vähemalt kolm näidist varasematest teemakohastest töödest (fotograafil võimalik asendada ka porftoolio esitamisega)
  • Motivatsioonikiri koos stipendiumi kasutusettepanekuga (sh: teemad, mida soovitakse artiklites kajastada; riik, kuhu soovitakse reisida; aeg, millal reis aset leiaks; väljaanded, milles artiklid ja reportaažid ilmuksid)
  • Stipendiumi kasutamise eelarveettepanek (vabas vormis, infoga eeldatavatast kulude jaotuvusest).

Stipendiumile kandideerimise tingimused:
  • Stipendiume jagatakse eelisjärjekorras Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) areguabi komitee (DAC) arenguabi sihtriikidesse reisimiseks. Riikide nimekirja leiab siit:http://www.oecd.org/dac/stats/documentupload/DAC%20List%20of%20ODA%20Recipients%202014%20final.pdf
  • Stipendiumi pälvivad ajakirjanikud nõustuvad osalema MTÜ Mondo korraldatavatel asjakohastel kohtumistel ja üritustel.
  • Stipendiumi kasutamise kord kinnitatakse stipendiumi saajate ja MTÜ Mondo vahelise vastava lepinguga.

Kandideerimiseks palume saata vajalikud dokumendid aadressil aliine@mondo.org.ee e-maili pealkirjaga “Stipendiumikonkurss” hiljemalt 10.06.2016. 


Stipendiumikonkursi žüriis on: Sigrid Solnik (Arengukoostöö Ümarlaua tegevjuht), Johanna Helin (MTÜ Mondo juhatuse liige), Aliine Lotman (MTÜ Mondo projektijuht) ning kaks vabakutselist ajakirjanikku, kes on varasemate stipendiumitekonkurside võtjad: Hille Hanso ja Peeter Raudsik.

Vajadusel korraldatakse kandidaatidega ka vestlusvoorud.

Stipendiumikonkurss on osa Euroopa Komisjoni poolt rahastatavast projektist "Media4Development".

Konkursi korraldajatel on õigus vajadusel konkursi korda muuta või sobivate kandidaatide olemasolu puudumisel stipendiumi väljaandmisest loobuda. Edasised voorud kuulutatakse välja MTÜ Mondo kodulehel aadressil mondo.org.ee.

Küsimused ning täpsustav info:
Aliine Lotman
MTÜ Mondo
+37258416717
***

Toeta Mondo Tarkusefondi! 
Iga annetusega aitad tublisid õpilasi ja koole Ghanas, Keenias, Birmas ja Afganistanis