reede, 12. mai 2017

Tiina Park pälvis Horvaatia turismiameti auhinna!

Reisile minuga Horvaatias Lopudi saarel
operaator Manfred Vainokivi, saatejuht Marek Reinaas,
saate autor, produtsent ja režissöör Tiina Park
Teleajakirjanik ja ühenduse Eesti Naistoimetajad liige Tiina Park pälvis Horvaatiat kajastanud reisisaadete eest Horvaatia turismiameti auhinna Golden Pen (Kuldne Sulepea).
Sellega tunnustatakse välisajakirjanikke, kes on kõige professionaalsemalt kajastanud Horvaatiat kui turismimaad. Auhinda antakse välja 13. aastat ja jagatakse kolmes kategoorias: kirjutavale ajakirjanikule, raadio- ja teleajakirjanikule. Pidulikule auhindade üleandmise tseremooniale 16. mail Lošinji saarel Horvaatias sõidab koos Tiina Pargiga operaator Manfred Vainokivi.

Sarja „Reisile minuga“ autor ja režissöör Tiina Park: „Muidugi olin üllatunud, kui Horvaatiast teate sain. Samas on ka hea meel, et selliseid preemiaid jagatakse. Pole kuulnud, et Eestis midagi samaväärset oleks. Horvaatia-saadete saatejuht oli Marek Reinaas, võtted toimusid Dubrovnikus, Stoni linnas, Lopudi ja Korcula saarel, Blato,Trogiri  ja Spliti linnas. Ühe nädalaga salvestasime kahe saate jagu materjali. Korcula saarel on sündinud maailmarändur Marco Polo. Ta kirjeldab maailma kui imepärast paika. Ka meie soov on oma saadetes näidata, et maailm on imepärane ja uskumatult kaunis.“
Saatesari „Reisile minuga“ on olnud Eesti Televisiooni eetris alates 2009. aastast. „Kokku on käidud 49 riigis, saade on olnud sageli ka vaadatavuse TOP 10 hulgas. „Rio de Janeiro karnevalil tantsisime koos Koit ToomegaJaan Toomikuga käisime Salvador Dali radadel Hispaanias, Prantsuse Polüneesias filmisime Paul Gauguiniga seotud paiku ja Lõuna- Prantsusmaal seiklesime Cézanne’i kodupaigas Aix-en-Provence’is,“  nimetab meeldejäävamaid salvestusi Eesti telemaailma grand lady Tiina Park, kes toodab saateid oma produktsioonifirmas Free Studio.
Auhinna pälvinud saateid saab vaadata ERR arhiivis:

Korčula saar ja Split
Dubrovnik ja Lopudi saar

Vaata kõiki „Reisile minuga“ saateid siin
******