esmaspäev, 25. november 2013

Täna on naistevastase vägivalla kaotamise päev

Sotsiaalministeerium
Pressiteade
25. november 2013

Täna on naistevastase vägivalla kaotamise päev

Täna on rahvusvaheline naistevastase vägivalla vastane päev, mida ÜRO Peaassamblee üleskutsel tähistatakse kogu maailmas alates 1999. aastast. Viimastel aastatel on naistevastase vägivalla teema käsitlemine hoogustunud ka Eestis.

„Oleme sel aastal naistevastase ja perevägivalla tõkestamiseks astunud ja astumas mitmeid olulisi samme ja ees ootavad suured muutused,“ ütles Sotsiaalministeeriumi soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhataja Liina Kanter.

„2013. aastal on Norra Finantsmehhanismi raames edukalt käivitunud programm „Kodune ja sooline vägivald“. Programm on suunatud soolise võrdõiguslikkuse saavutamisele ning  soolise ja perevägivalla ennetamisele ning tõkestamisele. Sotsiaalministeeriumis on lõppjärgus Euroopa Nõukogu naistevastase ja perevägivalla ennetamise ning tõkestamise konventsiooni analüüsi koostamine, mis on meie riigi konventsiooniga ühinemise eelduseks. Kõik see loob võimaluse lähiaastatel saavutada kvalitatiivselt uus tase naistevastases ja perevägivalla vastases tegevuses“, rääkis Liina Kanter.

Koostöös Eesti Naiste Varjupaikade Liiduga korraldab Sotsiaalministeerium täna 25. novembril Tallinna Ülikooli ruumides konverentsi „Mehed naistevastasest vägivallast“, mille avab sotsiaalminister Taavi Rõivas ja Norra suursaadik Lise Kleven Grevstad.  Konverentsil esinevad Sass Henno, Kari Käsper, Ilmar Raag, Andres Sild, Margus Tsahkna, Kristen Michal, Kalle Laanet ja Jüri Saar. Ministrite paneeldiskussioonis osalevad Urmas Paet, Hanno Pevkur ja Ken-Marti Vaher.

Lisaks on naistevastase vägivalla päeva tähistamiseks toimumas hulgaliselt temaatilisi üritusi üle Eesti.

Konverentsi pildid leiate Sotsiaalministeeriumi facebook-i lehelt: https://www.facebook.com/#!/Sotsiaalministeerium


Parimat,
Armo Vask
Sotsiaalministeerium
teavituse peaspetsialist
Tel: 6269  304
Mob: 56 815 708