laupäev, 25. oktoober 2014

Jõelähtme: Koljunuki sadam



Andres Vainola on Koljunuki sadama rajaja, kapten ja omanik. Sadam on kerkinud üleöö nagu helesinine unistus - muulid, kaid, sadamahoone, kaptenimaja. Võib liialdamata öelda, et nii uus sadam koos muuli ja lainemurdjaga on Eestis ainulaadne.

Lennart Meri kirjutab "Hõbevalges": See merevaade ja avarus lummas mind sedavõrd, et meenus kohe "Viie tuhande aasta eest jõudsime tema äärde, lükkasime kõrvale metsa rohelise eestriide ja tardusime paigale. Siin me nüüd oleme, ja kõik me kanname endas mere märke".

Loe Andres Vainola lugu Koljunukini ehk kuidas kõik alguse sai Merike Metstaki intervjuust Jõelähtme vallalehes: Sadamakapten Andres Vainola



Kuigi nutisadama väravad ja tõkkepuud avanevad mobiiliga ja meritsi juurdepääsuks peab kasutama GPS-i, jagub tööd ja tegemist ka peremehe tarmukale kaasale Marianne Vainolale.  Navigatsiooniperioodil võib teda julgesti sadama kapteniks nimetada.

Lisaks klassikalisele sadamateenusele  pakub Koljunuki konverentsi- ja vabaaja veetmise võimalusi. Neid on juba üles leidnud konverentside korraldajad ja koolitusettevõtted. Kuursaalis saab korraldada seltskondlikke üritusi ning kuuldavasti on üks pulmgi maha peetud.

Kel piisavalt julgust, võib lahkudes karu käppa suruda.





Kommentaare ei ole: