reede, 14. veebruar 2014

Vähiravifond "Kingitud Elu" alustas tegevust

Eesti esimene ametlikult registreeritud  eraalgatuslik heategevusfond hakkab hüvitama nende patsientide ravi, kelle ravikulusid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Fondi asutajateks on Toivo Tänavsuu ja Janek Mäggi, fondi nõukogusse kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Märt Avandi ning Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.

Sotsiaalminister Taavi Rõivas: „Kingitud elu” on tänuväärne algatus, mis võimaldab tuua tervishoidu ka eraisikute annetusi. Loodan siiralt, et fond saab tuule tiibadesse ja pälvib annetajate usalduse."

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross: „Haigekassa alustab uue ravimeetodi või ravimi rahastamist siis, kui sellest on saanud standard, st tõenduspõhisus ja eelised on pikaajalistes uuringutes selgelt kinnitust leidnud.
Eksperimentaalse uue meetodi või ravimi saamine standardiks nõuab aega. Taolised fondid pakkuvad riiklikule solidaarsele ravikindlustusele lisaks täiendavaid võimalusi. Hille Tänavsuu fond on sellise initsiatiivi heaks näiteks."

„Minu ema Hille Tänavsuu elab praegu vaid tänu sellele, et sai üheksa kuud tagasi hakata manustama  hirmkallist, 5400eurose kuukuluga vähiravimit,” rääkis fondi asutaja Toivo Tänavsuu. „Ravimi rahastamist ei pidanud Haigekassa kulutõhusaks, kuid leidus hea südamega toetajaid, ema sai lisa elupäevi ning nägi järjekordse lapselapse sündi. Loodud fond on selle imelise loo loomulik jätk. Ema jätkab vapralt oma võitlust, kuid sarnast võitlust peavad Eestis veel kümned ja sajad inimesed. Tahame koondada soojad südamed kinkimaks vähihaigusega võitlejatele hindamatut – elu pikendust.”

Vähiravifondi „Kingitud elu” nõukogu liige, Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogia direktor dr. Peeter Padrik.:” Uued ravimid on paraku järjest kallimad, nendest tulenevad kasud sageli piiratud või mõjuvad positiivselt väikesele hulgale patsientidele, mistõttu ei leita piisavalt põhjendust nende ravide rahastamiseks. Loodav fond on  tänuväärt initsiatiiv taoliste ravide võimaldamiseks.“

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud elu“ (www.kingitudelu.ee) on asutatud 5. veebruaril 2014 

Toeta vähihaigete võitlust elu eest!
 SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu arveldusarve: 
EE212200221059073061
 (Kui ülekandel esineb probleeme, lisage makse saaja nime lõppu "asutamisel")
 Sihtasutus taotleb esimesel võimalusel enda lisamist tulumaksusoodustusega MTÜde ja sihtasutuste nimekirja. Peatselt käivitame ka mugavamad annetuskanalid.