esmaspäev, 8. oktoober 2012

Hea Sõna auhinna pälvib tänavu raadioajakirjanik KAJA KÄRNER

Eesti Naistoimetajad

Pressiteade
9. oktoober 2012

Eesti Naistoimetajate Hea Sõna auhinna pälvib tänavu raadioajakirjanik KAJA KÄRNER. Auhind antakse üle neljapäeval, 11. oktoobril kell 12 Euroopa Liidu Majas Tallinnas, Rävala pst. 4.
Hea Sõna auhinnaga tunnustab Eesti Naistoimetajate ühendus Eesti ajakirjanikku, kelle sõnum ühiskonnale on täpne, selge, erapooletu, aus, vaba odavast kõmujanust ning esitatud heas, ilusas ja selges emakeeles. Hea Sõna laureaati tänatakse ajakirjanikust kunstniku Aita Nurga maaliga.

Auhind antakse välja kuuendat korda. Varem on selle pälvinud Margit Kilumets, Madis Jürgen, Hille Karm, Margus Saar ja Jelena Skulskaja.

Kaja Kärner sündis 5. septembril 1953 Tallinnas. Tartu Ülikooli lõpetas ta filoloogi-toimetajana, ajakirjanduse vallas koolitanud end mitmetel kursustel nii kodu- kui ka välismaal. Suurema osa ajast on hinnatud raadioajakirjanik töötanud Eesti Raadios – algul teadustajana, hiljem kommentaatori  ja toimetajana, olnud ka Raadio Vaba Euroopa lepinguline autor. Kaja Kärnerit tunnevad raadiokuulajad enamasti Vikerraadio probleemsaadete toimetaja ja saatejuhina. Ta on tuntud oma sirgjoonelise hoiaku ning soliidse ja asjatundliku ainekäsitluse poolest. Kaja Kärneri saadete teemadering on lai, ta on huvitatud nii poliitikast ja sotsiaalvaldkonnas toimuvast kui ka kultuurist ning käsitleb neid kõiki ajakirjandusliku professionaalsusega. Raadiokuulajad hindavad kõrgelt ka tema toimetatud aiandussaateid. Kaja Kärneril on looduse poolt antud ja lisaks ka koolitatud meeldiv raadiohääl ning stambivaba ja rikas eesti keel.

Vastates küsimusele, mida tähendab talle sõnapaar „hea sõna“, on Kaja Kärner öelnud: „Hea sõna on täpne ja läbimõeldud. Loodan, et mu saated aitavad kuulajail igapäevaelu mõista, teistsuguseid seisukohti tähele panna ja dialoogi tekitada. Olen sõnu valinud nii, et nende kantud mõtet jäädaks kuulama ja et see oleks kuulajale toeks.“

Lisateave:
Kadi Alatalu, tel 5012504, e-post kadi.alatalu@err.ee
Merike Viilup, tel 5045400, e-post merike.viilup@estmedia.ee

MTÜ Eesti Naistoimetajad (http://naistoimetajad.blogspot.com) eesmärgiks on aidata kaasa inimväärse ja demokraatliku ühiskonna kujundamisele, pidades oluliseks võrdseid võimalusi ning võrdõiguslikkust eneseteostusel, väärtustada ajakirjanduskultuuri, edendada loometegevust, enesetäiendamist ja koostööd, rääkida kaasa ajakirjanduslikku loometegevust puudutava õigusruumi kujundamises.