kolmapäev, 24. september 2014

Tänavuse HEA SÕNA auhinna laureaat on ajakirjanik Gaute Kivistik esinejanimega Rohke Debelakk

Eesti Naistoimetajad
Pressiteade
24.09.2014

Auhind antakse üle reedel, 26. septembril kell 12.15 Eesti Naistoimetajate meediapäeval „Kära meedia pärast VIII“ Euroopa Maja konverentsisaalis Tallinnas Rävala pst 4.
HEA SÕNA auhinnaga tunnustab ühendus Eesti Naistoimetajad eestikeelses meedias silma paistnud ajakirjanikku, kelle looming kannab humanistlikke väärtusi, on sisukas ja selge, keelt väärtustav ja isikupärane.
Tänavuse Hea Sõna auhinnaga tunnustame Gaute Kivistiku ajakirjanikutööd Kuku Raadio hommikuprogrammi toimetajana ning Rohke Debelaki autorinime all Libauudiste koostaja ja esitajana, samuti tema sisult ja vormilt tunnustusväärset rolli ETV saatesarja Eesti Mäng saatejuhina.

Gaute Kivistik on sündinud 18. juunil 1971 Tartus, õppinud Viljandi Kultuurikolledžis ja Eesti Humanitaarinstituudis, töötanud Tartu Lasteteatris näitlejana ning tänaseks kaks aastakümmet toimetaja ja saatejuhina raadios ja televisioonis. Rohke Debelaki nime all alustas ta ajakirjanduslikke esinemisi 1994. aastal Q-raadios Libauudistega, mis peatselt leidsid eetriruumi Uuno Raadios, Raadio Elmaris ja alates 1997. aastast Kuku Raadios ning Eesti Televisooni aastalõpuprogrammides. 2010. aastal ilmus valimik neist uudistest raamatuna „Õigus ja Tõde“. Üle kümne aasta on Gaute Kivistik tegutsenud ETV saatejuhina (sh ETV saadetes MuinasTeeVee, Eesti Mäng jmt). Tema avalike esinemiste pagasis on ka etteasted Einar Süggu lavanime all kitarristi ja lauljana ansamblis Minu Isa Oli Ausus Ise.
Gaute Kivistiku ajakirjanduslikku loomingut ja tegevust saatejuhina iseloomustab tabavalt tema enesetutvustus:„Minu huvialaks on elu planeedil Maa, kõigis tema avaldusvormides.“ Küsimusele, millal näitlejadiplomiga Gaute Kivistikust sai humorist Rohke Debelakk, vastab asjaosaline, et Rohke Debelakk on tema jaoks „nagu tööülikond või töökittel, mis esmakordselt sattus selga, kui esimeste libauudiste eetrisseminekuni oli jäänud neli minutit ning ma ei olnud kindel, kas ma kõike seda, mis paberil seisis, soovin oma pärisnime all kuulajateni tuua. Mida aeg edasi, seda rohkem nalja poliitikud ise teevad. Ja mina pean püüdma, et nendega sammu pidada.“
Kolleegid on tema kohta öelnud: Eesti rahval on temaga vedanud. Ta oskab hoida meeleolu ja samas juhtida paati.“

Naistoimetajad tunnustavad Hea Sõna auhinna saajat asjaomase meenekirja ja ajakirjanikust kunstniku Aita Nurga maaliga, mis on inspireeritud auhinnasaaja isikust. Hea Sõna auhinda antakse välja kaheksandat korda. Varem on selle pälvinud ajakirjanikud Margit Kilumets, Madis Jürgen, Hille Karm, Margus Saar, Jelena Skulskaja, Kaja Kärner ja Tiina Jaakson.

Lisateave:
Kadi Alatalu, tel. +372 501 2504, kadi.alatalu@gmail.com

MTÜ Eesti Naistoimetajad (http://naistoimetajad.blogspot.com) eesmärk on aidata kaasa inimväärse ja demokraatliku ühiskonna kujundamisele, pidades oluliseks võrdseid võimalusi ning võrdõiguslikkust eneseteostusel, väärtustada ajakirjanduskultuuri, edendada loometegevust, enesetäiendamist ja koostööd, rääkida kaasa ajakirjanduslikku loometegevust puudutava õigusruumi kujundamisel.