kolmapäev, 9. aprill 2014

Tuld palgalõhele!

13.04 tasuta konverents naistele:  „Tuld Palgalõhele“! Osale ka!
Pühapäeval, 13. aprillil algusega kell 11 toimub Pärnu kontserdimajas konverents "Tuld palgalõhele!", millega tähistatakse võrdse palga päeva. Lisaks Euroopa suurima palgalõhe problemaatikale käsitletakse naiste töö- ja pereelu ühildamise teemasid ning arutatakse võrdõiguslikkuse mõju üle paarisuhtele. 

Foorumi juhatab sisse Euroopa naisteorganisatsiooni PES Women president Zita Gurmai Ungarist, palgalõhe vähendamise ning naiste ühiskonnaelus võrdsema esindatuse kavast räägivad Riigikogu liige Marianne Mikko ja kaitseminister  Sven Mikser

Ettekannetele järgnevad paneeldiskussioonid palgalõhe mõjude ja kaotamise  ning naiste töö- ja pereelu ühildamise  teemadel. Arutleme ka teemal kas võrdõiguslikkus  tapab seksi. Paneeldiskussioone juhivad reklaamiettevõtja Marek Reinaas, kolumnist ja kirjanik Manona Paris ja Eesti Päevalehe ajakirjanik Krister Paris.

"Arutame konverentsil võimalusi, kuidas riiklikul ja ka töötaja tasemel on võimalik palgalõhet vähendada ja kuidas sellest tervel ühiskonnal tulu tõuseb. Eesti naise keskmine tunnipalk on 30% protsenti väiksem kui mehe vastav näitaja,  kusjuures Euroopa  vastav keskmine näitaja on 16,4%. Mitte kusagil mujal Euroopas ei ole meeste ja naiste palgalõhe nii suur. Euroopa Komisjon on korduvalt juhtinud Eesti valitsuse tähelepanu soolise palgalõhe vähendamisele," ütles konverentsi üks peaesinejatest, Riigikogu liige Marianne Mikko.

Konverentsil osalemine on tasuta, vajalik on eelregistreerimine SIIN, Tallinnast, Tartust ja Võrust  viivad Pärnusse konverentsile ja toovad tagasi tasuta bussid.

Konverentsi "Tuld palgalõhele!" korraldamist toetab Euroopa naisteorganisatsiooni PES Women.
Võrdse palga päev (inglise keeles EPD - Equal Pay Day) näitab lisatööpäevade arvu, mis naistel tuleks sel aastal teha, et saada meeste eelmise aasta sissetulekutega võrdne palk. Teisisõnu annab võrdse palga päev teada, kui palju naistel tuleb rohkem tööd teha, et teenida sama palju kui mehed ühe aasta jooskul. 

Täiendav info:
Janet Väärtnõu
Tel: 50 88 969
FB SIIN